A A A Høy kontrast RSS
Harstad kommune
Logo Trygge lokalsamfunn/Safe Community

Teamaforeldremøte om matematikkundervisning - foreldrestøtte

Ressurslærer i realfag i Harstad kommune, Bjørge Eilertsen, holdt et innspirerende foredrag for lydhøre foresatte i skolens aula onsdag 18.oktober.

Bjørge Eilertsen delte innspill fra forskning og erfaringer fra matematikkundervisning i grunnskolen.

Lenke til presentasjonen

Stikkord fra møtet:

• Hvordan kan foresatte inkludere/ta del i/støtte matematikkutviklingen til sitt barn?
  • Utfordringer og muligheter ifølge foresattes støtte av barne matemtikkutvikling
  • Hvordan foregår opplæringen i matematikk på skolen i dag?
  • Hvilke samtaletrekk hjelper foresatte til å stimulere barns motvasjon, nysgjerrighet og matematiske kompetanse?
  • De fire regneartenes rolle i dagens undervisning og læreplan
  • Matematikk består av fem ulike kompetanser. Hvordan arbeider lærerne for å utvikle dette hos barnet, og hva kan foresatte gjøre?
  • Informasjon om realfagssatsningen i Harstad kommune
  • Tips til aktiviteter som stimulerer de fem matematiske kompetansene
  • Elever som har utfordringer med matematikk og elever som presterer høyt i faget

Matematikk 2.png